Millal jõuab keelekümblus ka eesti kooli?

Igas koolis peaks olema vähemalt üks keelekümblusklass – seda nii vene kui ka eesti õppekeelega koolis.

Seda sel lihtsal põhjusel, et lapsevanemad saaksid valida oma lastele traditsioonilise keeleõppe kõrval tänapäevase ja palju tõhusama keeleõppe. Olgu rõhutatud, et keelekümbluse meetod on kõige ehedamal kujul muutunud õpikäsitus (MÕK). Kümblusklassis õpitakse mängides, tegutsetakse meeskondadena, õpilased õpetavad ja toetavad üksteist juba esimesest klassist alates jne.

Ometi on kümblus levinud seni ainult meie vene õppekeelega koolides. Üks erand on Tallinna kunstigümnaasium. Selles eesti õppekeelega koolis on vene kodukeelega õpilaste klassid, kus õpitakse kõiki aineid kümblusmeetodil eesti keeles. Eelmisel sügisel avati koolis täiendav esimene klass, kus osa õppeaineid antakse inglise keeles kümmeldes.

Järgnevalt väike kokkuvõte kunstigümnaasiumis peetud arutelust, kus osalesid 1.a keelekümblusklassi õpetaja Auli Signi Kärdi, 2.a keelekümblusklassi õpetaja Anželika Raagmets ning direktor Mari-Liis Sults.

Tervet artiklit ja kahe õppetunni videot saab näha siit lingilt. http://opleht.ee/2017/04/millal-jouab-keelekumblus-ka-eesti-kooli/

Lisa kommentaar